Recept
« Terug naar recepten
Dürüm
PT30M
Dürüm
Een heerlijk dürüm recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frits Ezelsoor
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wraps
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dürüm te bereiden
Rul het gehakt in de pan en laat het afkoelen. Hoe kleiner het gehakt, hoe lekkerder de dürüm. Roer de twee blikjes tomatenpuree er doorheen.
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Was en snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een bakje. Was en snijd de sla klein en doe ze in een bak. Pel de ui en snijd hem in superdunne plakjes en doe ze in een bakje.
Leg de wraps op het aanrecht een bestrijk ze met 1 of 2 eetlepels gehakt. Leg de wraps vier minuten in de voorverwarmde oven. Voor een knapperig korstje leg je ze onder de gril.
Smeer de wraps in met 1 of 2 tl sambal. Verdeel een el tomaat, wat sla en wat ui over de wrap en bedek deze met een klein laagje knoflooksaus. Rol de wrap op en smakelijk eten.
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Was en snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een bakje. Was en snijd de sla klein en doe ze in een bak. Pel de ui en snijd hem in superdunne plakjes en doe ze in een bakje.
Leg de wraps op het aanrecht een bestrijk ze met 1 of 2 eetlepels gehakt. Leg de wraps vier minuten in de voorverwarmde oven. Voor een knapperig korstje leg je ze onder de gril.
Smeer de wraps in met 1 of 2 tl sambal. Verdeel een el tomaat, wat sla en wat ui over de wrap en bedek deze met een klein laagje knoflooksaus. Rol de wrap op en smakelijk eten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lotte&sanne zegt:
wij maken het nu.
en genieten er al van !!:p
het is zeker lekker oor kinderen :D:D
Mmmmmm....
boelie zegt:
boelie zegt:
Kees zegt: