Recept
« Terug naar recepten
Eekhoornbrood
PT140M
Eekhoornbrood
Een heerlijk eekhoornbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
... personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eekhoornbrood te bereiden
Bloem en gist goed mengen vervolgens al de ingredienten toevoegen.
Kneed het deeg zeer goed tot er niks meer aan je handen blijft kleven indien nodig wat extra bloem gebruiken.
Laat het deeg +/- 45 min rijzen onder een vochtige handdoek op warme plaats.
Het deeg opnieuw goed kneden en maak er 8 balletjes van leg ze in het rond tegen elkaar op een bakplaat met bakpapier.
Laat het deeg nogmaals +/- 45 min rijzen onder een vochtige handdoek.
Zet deze in een voorverwarmde oven op 200 gr en laat +/- 30 min bakken.
Laat op rooster afkoelen.
Kneed het deeg zeer goed tot er niks meer aan je handen blijft kleven indien nodig wat extra bloem gebruiken.
Laat het deeg +/- 45 min rijzen onder een vochtige handdoek op warme plaats.
Het deeg opnieuw goed kneden en maak er 8 balletjes van leg ze in het rond tegen elkaar op een bakplaat met bakpapier.
Laat het deeg nogmaals +/- 45 min rijzen onder een vochtige handdoek.
Zet deze in een voorverwarmde oven op 200 gr en laat +/- 30 min bakken.
Laat op rooster afkoelen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.