Recept
« Terug naar recepten
Een Abraham voor de vijftigjarige
PT90M
Een Abraham voor de vijftigjarige
Een heerlijk een abraham voor de vijftigjarige recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
n.v.t personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Een Abraham voor de vijftigjarige te bereiden
Zeef de bloem met de bakpoeder,de basterdsuiker,de kruiden en een snufje zout in een grote ronde kom.Snijdt de boter er met 2 messen door tot er nog slechts kleine stukjes over zijn en kneedt het geheel daarna met koude handen tot een soepel deeg.Laat dat deeg afgedekt op een koele plaats 12 uur rusten.Deel het deeg in tweeën.Strooi wat bloem op uw werkblad en rol het deeg uit tot twee lappen waaruit u met behulp van een papieren mal twee gelijke abrahamvormen snijdt.Verdeel de amandelspijs over één van de twee lappen deeg.maar laat een rand van 1 centimeter vrij.Druk de gehakte noten in de spijs.Bevochtig de vrijgehouden deegrand met wat water en leg er dan een tweede lap deeg bovenop.Druk de rand goed vast.Versierde pop met de amandelen.Vergeet de neus niet.Klop het ei los en bestrijk de pop hiermee.Verwarm de oven op 175 graden en bak de pop in 40 minuten bruin en gaar.Laat de abraham daarna op een rooster afkoelen.Roer de poedersuiker met wat water tot een dik glazuur en versier hier de pop mee.Snijdt voor de ogen de bigarreaux doormidden en plak het ronde deel met wat glazuur vast.De jarige wens ik een plezierige dag en geniet van het lekkers.