Recept
« Terug naar recepten
Eend Bigarade
PT60M
Eend Bigarade
Een heerlijk eend bigarade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eend Bigarade te bereiden
Smelt de boter in een ovenvaste pan en sauteer hierin de eend snel aan alle kanten bruin. Schuif de pan in een oven van 200 graden C. en laat ze daar 50 minuten. Pers de citroen uit en in een ander kommetje 2 sinaasappels. Schil de andere twee sinaasappels. Snij ze in plakjes. Doe suiker en azijn in een pannetje, zet op zacht vuur en kook er een caramel van, geef er 3 eetlepels citroensap bij, dan het sinaasappelsap en de vermouth, geef er flink zout en peper bij en leg in deze saus de plakjes sinaasappel. Laat 5 minuten koken. Als de eend klaar is, zet ze op een voorverwarmde schaal, leg er sinaasappelrondjes omheen en houd de schaal warm. Maak wat aardappelmeel aan met de curacao. Giet het vet uit de pan van de eend af, geef bij de rest de saus en de curacao en verhit. Schrap alle aanbaksels los. Schenk wat van de saus over de eend en geef de rest in een sauscière erbij.