Indien je geen eendenvet vindt kan je dit zelf bereiden door uitsmelten van de vetlaag van een eendenfilé.
Je kan de gebakken lever met spek invriezen en daarna terug ontvriezen en opwarmen in een oven of air-fryer. Het gerecht is dan wel droog.
Recept
« Terug naar recepten
Eenden of ganzenlever met spek
PT30M
Eenden of ganzenlever met spek
Een heerlijk eenden of ganzenlever met spek recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eenden of ganzenlever met spek te bereiden
Was de lever en verwijder zoveel mogelijk vetresten en galkanalen en snij in mooie lobben.
Overgiet met porto en laat enkele uren.
Bestrooi met peper en zout.
Bak de lever een weinig aan in eenden-of ganzenvet.
Wikkel rond ieder stuk lever en schil spek.
Bak verder in de aif-fryer of in de oven.
Dien op met een toostje besmeer met vet.
Drink hier bij een rode droge wijn.
Overgiet met porto en laat enkele uren.
Bestrooi met peper en zout.
Bak de lever een weinig aan in eenden-of ganzenvet.
Wikkel rond ieder stuk lever en schil spek.
Bak verder in de aif-fryer of in de oven.
Dien op met een toostje besmeer met vet.
Drink hier bij een rode droge wijn.