KookJij

Eendenborst in confiture met balsamico saus

Een heerlijk eendenborst in confiture met balsamico saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborst in confiture met balsamico saus te bereiden

1).Snij met een scherp mes een ruitpatroon in het eendenvel, zonder in het vlees te snijden.
2).Smeer de borsten in met peper en zout.
3).Zet de antiaanbakpan op het vuur en laat hem heet worden. Doe dan de de eendenborsten in het pannetje op de velkant en bak totdat het vel krokant is en het meeste vet is uitgelekt.
4).Leg dan de borsten nog eens 2 minuten op de "blote kant" en haal ze dan van het vuur.
5).Laat ze 10 minuutjes rusten.
6).Vet intussen een ovenschaal in.
7).Bedek de borsten met de kersenjam en vlei ze in de ovenschaal.
8).Doe de balsamico azijn in de bakpan en roer vet, aanbaksels los met de balsamico. Giet er wat bouillon bij (3 tot 4 eetlepels) en kook even door.
9).Giet dit over de eendenborsten.Bedek de schaal met alu-folie en zet in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de aangemaakte sla over de bordjes en leg daarop de in plakken gesneden eendenborst en overgiet ze met de saus uit de ovenschotel. Garneer met de peterselie.
Je gebruikt het dus in principe als een voorafje voor 8 personen.
Je kunt het ook als hoofdmaal gebruiken voor 4 personen. Maar geef er dan een risotto bij of aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst