KookJij

Eendenborst met Hete Sinaasappelsaus

De cobinatie eendenborst met sinaasappel in de een of andere vorm is een bekende en eentje van goede smaak
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborst met Hete Sinaasappelsaus te bereiden

EEND:
*Zet de eendenborst een half uur gewoon in de keuken om tot kamertemperatuur te komen.
*Met een scherp mes het vel kruislings inkerven ,maar zorgen dat je net niet in het vlees snijdt.
*Zet een antiaanbak pan op het vuur en kwast de bodem in met rijst olie.Leg de eenden borsten in de pan wanneer de pan gloeiend heet is (tegen het walmen aan).
*Bak nu de eendenborsten 5 minuten op het vel op hoog vuur,zodat er een krokant korstje ontstaat en het eendenvet
uit de bout loopt.Zet het vuur nu lager en keer de eendenborst om en bak 4 minuten op de andere kant en haal dan van het vuur af en laat afkoelen (en zet 15 minuten te rusten onder een velletje alu-folie).
*Snijd de eendenborst in dunne plakken als het vlees is afgekoeld (in ieder geval minstens 15 minuten wachten).
***
SINAASAPPELSAUS:
*Doe alle ingredienten in een pan met dikke bodem en breng aan de kook.
*Laat nu de saus inkoken tot een stroperig geheel van niet meer dan ± 200 cc saus

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
Drapeer de plakjes eend op een bordje en druppel hierop wat sinaasappelsaus.
Geef hierbij een gemengde groene sla met gehakte noten
(Zie recept:Vinaigrette met appelcider azijn en Dijon mosterd).
*
Je kunt het gebruiken als onderdeel van een lunch,als een voorgerecht,of als een bijgerecht;maar ook als een hoofdgerecht.
*
Wat drinken we er bij?De ene keer pak ik een fruitige rode wijn (bv een van de Beaujolais crus),een andere keer drink ik er een Riesling Auslese Trocken bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Linda,Dank voor het compliment en leuk om te horen.Eet smakelijk.
Jan A.:)
linda1

linda1 zegt:
Hallo Jan,

Dit recept ga ik vast proberen lijkt mij heerlijk, net als je andere recepten overigens, de meeste vallen wel bij ons in de smaak, dank je wel hiervoor.

Wat overigens ook erg fijn is dat je de wijnkeuze erbij noemt!:p