Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met walnoten-gemberjus en bloemkoolcré
PT45M
Eendenborst met walnoten-gemberjus en bloemkoolcré
Een heerlijk eendenborst met walnoten-gemberjus en bloemkoolcré recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst met walnoten-gemberjus en bloemkoolcré te bereiden
Pel de sjalotjes en de teentjes knoflook. Gebruik daarvan 1 sjalotje en 1 teentje knoflook bij het vlees. Snijd de gember klein. Kerf de eendenborstfilets aan de velkant schuin in met een scherp mes. Bestrooi ze met peper en zout. Hak de walnoten grof. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Fruit 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook in 50 mililiter olie in een kookpan. Voeg de bloemkool, pernod, witte wijn en créme fraïche toe. Stoof zachtjes zonder deksel 15 minuten tot de bloemkool gaar is. Bereiden: Bak de eendenborstfilets eerst aan de velzijde 3 minuten. Keer de filets om en bak ze nog 2 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg 50 gram boter bij het braadvet en fruit hierin het sjalotje en het teentje knoflook. Voeg gember en witte wijn toe en laat op hoge stand iets inkoken. Roer de noten erdoor. Pureer ondertussen de bloemkool met een staafmixer tot een gladde massa. Serveer de eendenborstfilets op een bedje van bloemkoolcréme met een beetje jus eromheen.