Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met zoete aardappel en zwammen
PT45M
Eendenborst met zoete aardappel en zwammen
Een heerlijk eendenborst met zoete aardappel en zwammen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst met zoete aardappel en zwammen te bereiden
Laat het vet aan de eendenborst en geef het vet een paar insnijdingen. Smeer de eendenborst in met dragonpasta. Bak de eendenborst in een antikleefpan op een zeer heet vuur en zonder vetstof met de velkant naar beneden. Kruid goed af met peper. Keer het vlees en bak de andere kant ook enkele minuutjes.
Zet in de oven op 180°C gedurende 8 minuten, laat nog even rusten en de eendenborst is klaar om te versnijden.
Was de zoete aardappel en kook deze beetgaar, snijd deze in de helft en garneer af met verse roomkaas met knoflook.
Bak de zwammen samen met de fijn gesneden sjalotjes in de jus van de eendeborst.
De wilde rode bessenconfituur als garnering op het vlees.
Dresseer alles op bord en garneer af.
Zet in de oven op 180°C gedurende 8 minuten, laat nog even rusten en de eendenborst is klaar om te versnijden.
Was de zoete aardappel en kook deze beetgaar, snijd deze in de helft en garneer af met verse roomkaas met knoflook.
Bak de zwammen samen met de fijn gesneden sjalotjes in de jus van de eendeborst.
De wilde rode bessenconfituur als garnering op het vlees.
Dresseer alles op bord en garneer af.