Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst vergezeld met dronken peren in porto
PT20M
Eendenborst vergezeld met dronken peren in porto
Een heerlijk eendenborst vergezeld met dronken peren in porto recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Kinderen - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst vergezeld met dronken peren in porto te bereiden
Snijd de velkant van de eendenborst ruitvormig in met een scherp mes. Bak de eendenborst eerst 3 min. op de velkant zonder vetstof in een pan. Draai om, zet het vuur zachter en laat nog 3 minuten bakken. Kruid met peper en cajunkruiden,
het vlees mag rosé zijn, een scheutje porto erover gieten en laat nog even bakken ± 2 min. Haal het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Bak het gerookt ontbijtspek, voeg een beetje jus van de de eendenborst toe en een 6tal soeplepels veenbessenconfituur laat op een zacht vuur even sudderen.
Peren in de helft snijden, klokhuis verwijderen, neem een vuurvaste schotel smeer in met boter, leg de peren bestrooid met kaneel in de schotel en besprenkel goed met de porto. Zet in een voorverwarmde oven op 200°C en laat een tiental min garen.
Snijd de eendenborst in schijfjes, de peren vullen met de veenbessen, dresseer zeer warm op bord.
Serveer er aardappelpuree met veenbessen erbij, deze te vinden op mijn receptenpagina.
het vlees mag rosé zijn, een scheutje porto erover gieten en laat nog even bakken ± 2 min. Haal het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Bak het gerookt ontbijtspek, voeg een beetje jus van de de eendenborst toe en een 6tal soeplepels veenbessenconfituur laat op een zacht vuur even sudderen.
Peren in de helft snijden, klokhuis verwijderen, neem een vuurvaste schotel smeer in met boter, leg de peren bestrooid met kaneel in de schotel en besprenkel goed met de porto. Zet in een voorverwarmde oven op 200°C en laat een tiental min garen.
Snijd de eendenborst in schijfjes, de peren vullen met de veenbessen, dresseer zeer warm op bord.
Serveer er aardappelpuree met veenbessen erbij, deze te vinden op mijn receptenpagina.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
crot zegt:
derbyke zegt: