Recept
« Terug naar recepten
Eendenborstfilet met sinaasappel ( zie opm ).
PT25M
Eendenborstfilet met sinaasappel ( zie opm ).
Een heerlijk eendenborstfilet met sinaasappel ( zie opm ). recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
310 kCal energie
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tip-culinair
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborstfilet met sinaasappel ( zie opm ). te bereiden
Snij de eendenborstfilets op de velkant ( vetlaag ) met een scherp mes in, zodat ee ruitpatroon ontstaat.
Rooster de korianderzaadjes en peperkorrels in een hete droge koekpan
totdat ze poffen.
Maal ze in een molentje fijn of kneus ze in de vijzel.
Boen 1 sinaasappel schoon en rasp deze fijn af.
Pers 1 sinaasappel uit.
Meng alle specerijen met het sinaasappelsap en -rasp en marineer hierin de eendeborstfilets 4-6 uur, afgedekt, in de koelkast.
Snij de laatste sinaasappel rondom dik schoon ( ook het wit eraf ) en snij de partjes met een scherp mesje tussen de vliesjes uit.
Vang het vrijkomende vocht op.
Bewaar het marinadevocht en dep de filets droog met keukenpapier.
Verhit de koekepan droog en bak de filets, velkant naar onder , in 6-8 min. mooi bruin ( er smelt veel vet uit ), keer de filets en bak deze kant nog 3-4 min.
Verpak de eendeborstfilets in aluminiumfolie en houd ze warm.
Giet, op 1 eetlepel na, al het vet uit de pan.
Voeg het rode pepertje toe en bak ongeveer 2 min. zachtjes.
Voeg het marinadevocht en de fond toe
en kook het vocht in 5-7 min tot de helft in.
Voeg de vossebessencompote en sinaasappelpartjes toe aan de saus.
en warm het goed mee.
Snij de eendenborstfilets in dikke plakken, vang het vrijkomende vocht op en roer het door de saus.
Rooster de korianderzaadjes en peperkorrels in een hete droge koekpan
totdat ze poffen.
Maal ze in een molentje fijn of kneus ze in de vijzel.
Boen 1 sinaasappel schoon en rasp deze fijn af.
Pers 1 sinaasappel uit.
Meng alle specerijen met het sinaasappelsap en -rasp en marineer hierin de eendeborstfilets 4-6 uur, afgedekt, in de koelkast.
Snij de laatste sinaasappel rondom dik schoon ( ook het wit eraf ) en snij de partjes met een scherp mesje tussen de vliesjes uit.
Vang het vrijkomende vocht op.
Bewaar het marinadevocht en dep de filets droog met keukenpapier.
Verhit de koekepan droog en bak de filets, velkant naar onder , in 6-8 min. mooi bruin ( er smelt veel vet uit ), keer de filets en bak deze kant nog 3-4 min.
Verpak de eendeborstfilets in aluminiumfolie en houd ze warm.
Giet, op 1 eetlepel na, al het vet uit de pan.
Voeg het rode pepertje toe en bak ongeveer 2 min. zachtjes.
Voeg het marinadevocht en de fond toe
en kook het vocht in 5-7 min tot de helft in.
Voeg de vossebessencompote en sinaasappelpartjes toe aan de saus.
en warm het goed mee.
Snij de eendenborstfilets in dikke plakken, vang het vrijkomende vocht op en roer het door de saus.