KookJij

Gevulde kalkoenschnitzels met een balsamico-portsaus

De kalkoenschnitzels zijn gevuld met een mengsel van zuurkool, roomkaas en katenspek. Lekker op een bedje van zuurkool met de balsamico-portsaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Lieke Schlichte van Bergen, oud krantenknipsel
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde kalkoenschnitzels met een balsamico-portsaus te bereiden

  1. Sla de schnitzels zeer dun met behulp van een vleesklopper of stevige koekenpan. Wrijf ze in met zout en peper.
  2. Snij het katenspek in dunne reepjes.
  3. Laat de zuurkool heel goed uitlekken.
  4. Meng de zuurkool met de roomkaas. met de roomkaas, komijnzaad en katenspek. Bestrijk de schnitzels hiermee, rol ze op en zet ze vast met een cocktailprikker.
  5. Verhit 25 gr boter met olie. Bak de kalkoenrollades hierin rondom bruin. Laat ze afgedekt in plm. 20 minuten gaar worden.
  6. SAUS: Pel en snipper het sjalotje. Verhit de overige 25 gr boter. Fruit het sjalotje. Roer de honing erdoor. Blus af met azijn en laat het vocht verdampen. Voeg de port en de fond toe. Laat tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Echt iets voor een feestelijk etentje. Ik heb dit gerecht al diverse keren gemaakt met heel veel succes
Ik neem altijd 500 gram zuurkool. Kook de overgebleven zuurkool mee en neem wat meer van de
ingredienten. Ik leg voor het serveren de rolletjes hierop en dien de saus apart op zodat iedereen die zelf kan nemen.
Lekker met aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst