Recept
« Terug naar recepten
Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)
PT30M
Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)
Gehaktworstjes zijn geliefd in de hele Balkan. De Bulgaren hebben hun
kebapcheta, de Kroaten hun cevapcici. Het verschil zit voornamelijk in het
uiterlijk. Kebapcheta zijn groter/langer en regelmatiger van vorm (vgl
fricadel). Trationeel worden ze met 3 stuks tegelijk geserveerd, de kleinere
cevapcici gewoonlijk met 5 stuks tegelijk.
Gewoonlijk wordt voor kebapcheta half om halfgehakt (runder en
varkensgehakt) gebruikt maar lams- en kalfsgehakt of combinaties
daarmee komen ook voor.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Bulgarije
Keuken:
Europese
Bron:
receptengalerie/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes) te bereiden
- Doe het gehakt,ei, komijn, paprikapoeder, kruidnagelpoeder, paneermeel en zout en peper in een ruime kom en kneed ze tot een goed gemengd geheel.
- Verdeel het gehaktmengsel in 6 gelijke delen. Vorm een recht worstje van ieder deel gehakt. Dat gaat het gemakkelijkst
- met vochtige handen. Het worstje wordt er bovendien mooi glad door en sluit er beter door, zodat gaten of barsten minder snel zullen optreden.
- Laat de worstjes vervolgens in de koelkast afgedekt met plastic folie 12 uur of langer rusten. Tot nu toe kan het werk dus het beste een dag van te voren gedaan worden.
- Grill de worstjes op de barbecue of in de grillpan (een beetje ingevet met wat olie) 20-30 minuten.
- Serveer er dun gesneden rauwe uiringen, lyutenitsa (of ajvar), frieten en een salade bij.