Ondertussen aardappelpuree maken en kousenband al dente koken in strippen van 5 cm lang. De kousenband dan in ganzenvet bakken waarin een uitje met wat knoflook glazig zijn voorgebakken.
Verdeel de puree op de voorverwarmde borden en leg daarop de kousenband (of natuurlijk sperzieboontjes) en daartegen aan de geconfijte pootjes.
Recept
« Terug naar recepten
Eendenconfijtsel variatie (Confit de Canard)
PT250M
Eendenconfijtsel variatie (Confit de Canard)
Een heerlijk eendenconfijtsel variatie (confit de canard) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
250 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenconfijtsel variatie (Confit de Canard) te bereiden
1).Poten afspoelen en dan droogdeppen en vervolgens met peper en zout insmeren.
2).Poten in een pan leggen met dikke bodem en deksel.
3).Giet er zoveel ganzenvet op (waarin de kruiden zijn doorgeroerd), de poten onderstaan. Deksel op de pan en vervolgens 3 uur in de oven laten garen (of nog langer).
4).De poten uit de pan halen en in zijn eigen vet in een bakpan op z'n vel bakken tot vel knapperig is geworden.
2).Poten in een pan leggen met dikke bodem en deksel.
3).Giet er zoveel ganzenvet op (waarin de kruiden zijn doorgeroerd), de poten onderstaan. Deksel op de pan en vervolgens 3 uur in de oven laten garen (of nog langer).
4).De poten uit de pan halen en in zijn eigen vet in een bakpan op z'n vel bakken tot vel knapperig is geworden.