KookJij

Eendenlever Pâté

Een heerlijk eendenlever pâté recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenlever Pâté te bereiden

1).Doe het eendenvet in een pannetje en zet dat op een hoog vuur, totdat het niet alleen is gesmolten, maar ook bruin begint te worden.
2).Doe de sjalotjes er dan bij en laat die glazig worden en zacht.
3).Nu mogen er bij de stukjes lever, de Provenciale kruiden en de knoflook. Laat dit 100 tellen koken en voeg dan zout en peper toe.
4).Doe nu de inhoud van het pannetje in de keukenblender met de scheut Cognac en blijf draaien tot een homogene zachte zalf is verkregen.
5).Schep de pâté in een potje zet 2 uur weg in de koeling.
6).Smeer op crackers, toastjes, geroosterde sneetjes brood, enz.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Ook lekker bij een mooi stukje rundvlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst