In tegenstelling tot een pizza wordt er aan een pissaladière geen kaas toegevoegd.
Lekker bij de borrel (je krijgt er wel dorst van) en bij de lunch.
Recept
« Terug naar recepten
Eenpersoons pissaladière
PT10M
Eenpersoons pissaladière
Pissaladière. Een Provencaalse versie van een pizza, belegd met zacht gebakken uien, ansjovis, olijven en Provencaalse kruiden. Ik heb er nog wat kappertjes aan toegevoegd.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eenpersoons pissaladière te bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Verhit de olie. Bak de uien glazig. Laat wat afkoelen.
- Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Beleg het plakje bladerdeeg met de licht gebakken uien. Laat de randen vrij. Leg de ansjovis kruiselings op de uien.
Verdeel de olijven en de kappertjes eroven. - Bak de plakjes bladerdeegplm. 20 minuten op de onderste richel van de voorverwarmde oven.