KookJij

Kabeljauwfilet in Siciliaanse kerstomatensaus

Ui en knoflookfruiten, courgettemeebakken, blussen met de wijn en vervolgens de andere ingrediënten toevoegen. Lekker pruttelen. Kabeljauw erbij en even garen. Heerlijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwfilet in Siciliaanse kerstomatensaus te bereiden

  1. Verwarm deolie in een hapjespan en fruit de rode ui en de knoflook enkele minuten.
  2. Voeg de blokjes courgette toe en bak 4 minuten mee.
  3. Blus met de wijn , voeg de kerstomaatjes, olijven enkappertjes toe.
  4. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Kook ondertussen de linguine volgens de beschrijving op de verpakking gaar in 1/3 bouillonblokje kip met minder zout.
  6. Leg na 10 minuten de 2 kabeljauwfilets in de saus en laat met het deksel op de pan in 7 minuten garen.
  7. Bestrooi de vis met peper en eventueel zout uit de molen en serveer de saus met de vis op de linguine.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een dergelijk gerecht maakte ik ooit met aubergine in plaats daarvan heb ik nu courgette genomen, die ik van een ander gerecht over had en voor de heerlijke kerstomaatjes van Mutti gekozen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst