Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwfilet in Siciliaanse kerstomatensaus
PT35M
Kabeljauwfilet in Siciliaanse kerstomatensaus
Ui en knoflookfruiten, courgettemeebakken, blussen met de wijn en vervolgens de andere ingrediënten toevoegen. Lekker pruttelen. Kabeljauw erbij en even garen. Heerlijk.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwfilet in Siciliaanse kerstomatensaus te bereiden
- Verwarm deolie in een hapjespan en fruit de rode ui en de knoflook enkele minuten.
- Voeg de blokjes courgette toe en bak 4 minuten mee.
- Blus met de wijn , voeg de kerstomaatjes, olijven enkappertjes toe.
- Breng aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de linguine volgens de beschrijving op de verpakking gaar in 1/3 bouillonblokje kip met minder zout.
- Leg na 10 minuten de 2 kabeljauwfilets in de saus en laat met het deksel op de pan in 7 minuten garen.
- Bestrooi de vis met peper en eventueel zout uit de molen en serveer de saus met de vis op de linguine.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Een dergelijk gerecht maakte ik ooit met aubergine in plaats daarvan heb ik nu courgette genomen, die ik van een ander gerecht over had en voor de heerlijke kerstomaatjes van Mutti gekozen.