Recept
« Terug naar recepten
Eierbroodtaart met appel
PT45M
Eierbroodtaart met appel
Een heerlijk eierbroodtaart met appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eirecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eierbroodtaart met appel te bereiden
Vet de springvorm in met de boter
Splits de eieren met de eierscheider in eiwitten en eidooiers
Klop de eiwitten stijf in een schone beslagkom met de suiker
Roer de dooiers los met de vanille en de custard in een kom
Meng de kwark, de appelen en de rozijnen er doorheen
Schep het kwarkmengsel op de eiwitten en meng dit luchtig
Vul de broodvorm en bak dit 45 minuten middenin de oven
Bestrijk de warme taart met de jam
Ook lekker als dessert
Neem de eieren uit het doosje in de koelkast
maak dit gebak van tevoren en geef er warme vanillevla bij als dessert
Splits de eieren met de eierscheider in eiwitten en eidooiers
Klop de eiwitten stijf in een schone beslagkom met de suiker
Roer de dooiers los met de vanille en de custard in een kom
Meng de kwark, de appelen en de rozijnen er doorheen
Schep het kwarkmengsel op de eiwitten en meng dit luchtig
Vul de broodvorm en bak dit 45 minuten middenin de oven
Bestrijk de warme taart met de jam
Ook lekker als dessert
Neem de eieren uit het doosje in de koelkast
maak dit gebak van tevoren en geef er warme vanillevla bij als dessert
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lotte1 zegt:
Willemien uit Canada zegt:
Groetjes Willemien:p:p