KookJij

Eierbroodtaart met appel

Een heerlijk eierbroodtaart met appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eirecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eierbroodtaart met appel te bereiden

Vet de springvorm in met de boter
Splits de eieren met de eierscheider in eiwitten en eidooiers
Klop de eiwitten stijf in een schone beslagkom met de suiker
Roer de dooiers los met de vanille en de custard in een kom
Meng de kwark, de appelen en de rozijnen er doorheen
Schep het kwarkmengsel op de eiwitten en meng dit luchtig
Vul de broodvorm en bak dit 45 minuten middenin de oven
Bestrijk de warme taart met de jam
Ook lekker als dessert
Neem de eieren uit het doosje in de koelkast
maak dit gebak van tevoren en geef er warme vanillevla bij als dessert

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke, Wij vonden de taart heerlijk erg luchtig ook met ijs is het lekker als de taart nog warm is. Ja bij ons eten ze er ijs bij.
Groetjes Willemien:p:p
bobbeltje

bobbeltje zegt:
je moet de stukjes brood er inderdaad doorheen roeren.
lotte1

lotte1 zegt:
Marijke, nog even een vraagje over het toevoegen van het brood, dit staat niet meer in de bereiding. Ik heb op het laatst stukjes brood door het mengsel geroerd. Of moet het misschien toch anders. In ieder geval was het ontzettend lekker en ook snel opgegeten.:)