Recept
« Terug naar recepten
Eieren op Israelische Wijze Gepocheerd (Shakshuka)
PT20M
Eieren op Israelische Wijze Gepocheerd (Shakshuka)
Uit de Asjkenazisch joodse keuken.Het gerecht bestaat uit eieren,gepocheerd in een pittige - op tomaten gebaseerde - saus.Het is een recept dat ook voorkomt in Turkije,Libanon,Egypte,Tunesie,Marokko,India en Mexico.
In India doet men er nog al eens spinazie door en djinten + ketoembar.(Bombay Eggs).In Mexico nogal eens bonen (Huevos Rancheros).In Tunesie vaak met merguez worstjes (Ojja).In Algerije en Marooko vaak gekruid met komijn en vergezeld met gehaktballetjes.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Israël
Keuken:
Joodse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eieren op Israelische Wijze Gepocheerd (Shakshuka) te bereiden
*Bak de uien en knoflook goudblond in de olie en doe dan de lomboks er in met de sambal.Dan de kurkuma,toamten-
concentraat,paprikapeper en zout.
*Zet nu de staafmixer er in maak van de massa een smeuige zalf.Nu de tomaten blokjes er bij doen en even door koken (het mag wat inkoken en indikken).Dan gaat de
gehakte peterselie er bij.
*Nu worden de eieren er één voor één bij :breek ze gewoon
op de tomaten massa en laat ze stollen.
concentraat,paprikapeper en zout.
*Zet nu de staafmixer er in maak van de massa een smeuige zalf.Nu de tomaten blokjes er bij doen en even door koken (het mag wat inkoken en indikken).Dan gaat de
gehakte peterselie er bij.
*Nu worden de eieren er één voor één bij :breek ze gewoon
op de tomaten massa en laat ze stollen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Opdienen evt.met geroosterde sneetjes brood,beboterd en bestrooid met basilicumblaadjes