Als hoofdgerecht serveren met witte rijst en een groene salade.
Als lunch lekker met chapati's of warm stokbrood.
Recept
« Terug naar recepten
Eieren Vindaloo (India)
PT45M
Eieren Vindaloo (India)
Een heerlijk eieren vindaloo (india) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Neshiem (Curaçao)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eieren Vindaloo (India) te bereiden
1. De eieren koken 7 a 9 minuten, laten schrikken en pellen als ze koud zijn.
2. Prik gelijkmatig met een vork gaatjes in de eieren, droog ze af met keukenpapier en leg even apart.
3. Verhit de ghee/boter in een koekenpan/wok en fruit hierin ui + knoflook + gember + pepertje tot ze goudbruin en zacht zijn.
4. Toevoegen: vindaloo of currypasta en even kort laten fruiten.
5. Nu kokosmelk en 50 a 70 ml heet water toevoegen. Al roerend koken tot de saus wat dikker wordt.
6. In een pan of wok de olie verhitten en hierin voorzichtig de eieren frituren tot goudbruin.
7. Doe de eieren in de andere pan met de vindaloosaus en voeg koriander/peterselie/munt toe en citroensap naar smaak.
8. Laat het geheel nog 5 a 7 minuten zachtjes in de saus koken.
2. Prik gelijkmatig met een vork gaatjes in de eieren, droog ze af met keukenpapier en leg even apart.
3. Verhit de ghee/boter in een koekenpan/wok en fruit hierin ui + knoflook + gember + pepertje tot ze goudbruin en zacht zijn.
4. Toevoegen: vindaloo of currypasta en even kort laten fruiten.
5. Nu kokosmelk en 50 a 70 ml heet water toevoegen. Al roerend koken tot de saus wat dikker wordt.
6. In een pan of wok de olie verhitten en hierin voorzichtig de eieren frituren tot goudbruin.
7. Doe de eieren in de andere pan met de vindaloosaus en voeg koriander/peterselie/munt toe en citroensap naar smaak.
8. Laat het geheel nog 5 a 7 minuten zachtjes in de saus koken.