KookJij

Eierkoeken met amandel

Een heerlijk eierkoeken met amandel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ramon Beuk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eierkoeken met amandel te bereiden

Klop de eieren met de suiker in de keukenmachine 10 minuten op de hoogste stand tot een luchtige, schuimige massa. Klop de warme melk door de eieren en klop net zolang tot het mengsel weer koud is. De bloem en de maïzena zeven en samen met de amandelen luchtig door het eimengsel scheppen. Op een bakplaat met vetvast papier 8 bergjes deeg scheppen, met tussenruimten van 6 centimeter. In de oven op 180 graden 15 tot 20 minuten garen en laten afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

..........

.......... zegt:
Kan het ook zonder amandelen?
Rosalie

Rosalie zegt:
bijzonder lekker, erg tevreden! heb het echter met mijn kinderen gemaakt, en daar is het wat lastig voor. ;)
nadine

nadine zegt:
heb het zelf ook gemaakt, is erg lastig, maar bijzonder lekker! :P