Dien direct op: Voor 4 personen is dit een diner, voor 6 personen een lunch-schotel
Geef hierbij warme thee, koud bier of schenk er een lichte jonge rode wijn bij.
Recept
« Terug naar recepten
Eiernoedels met Varkenshaas en Prei
PT60M
Eiernoedels met Varkenshaas en Prei
Prei wordt veel gebruikt in China, rauw, gekookt, gebakken, enz..Combineer het met eiermie en varkenshaas en verbind dat met een sojasaus en je hebt een mooi gerecht.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eiernoedels met Varkenshaas en Prei te bereiden
- Kook de noedels volgens de richtlijnen op de verpakking, giet af en houd warm.
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes vlees gedurende 1 - 1 1/2 minuut.
- Schep dan de prei en de sambal er door en roerbak nog eens 4 minuten.
- Roerbak nog eens 2 minuten met de saus en de taugeh er bij.
- Verdeel over de borden en bestrooi met pinda's, uitjes en verkruimelde kroepoek.
- SAUS
- Alle ingredienten voor de saus behalve de maizena en 50 cc water in een pannetje doen en aan de kook brengen.
- Maak een papje van de maizena en 50 cc water en voeg dat al roerend beetje bij beetje toe aan de soja-mix.