KookJij

Eiernoedels met Varkenshaas en Prei

Prei wordt veel gebruikt in China, rauw, gekookt, gebakken, enz..Combineer het met eiermie en varkenshaas en verbind dat met een sojasaus en je hebt een mooi gerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie uit Hong Kong
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eiernoedels met Varkenshaas en Prei te bereiden

  1. Kook de noedels volgens de richtlijnen op de verpakking, giet af en houd warm.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes vlees gedurende 1 - 1 1/2  minuut.
  3. Schep dan de prei en de sambal er door en roerbak nog eens 4 minuten.
  4. Roerbak nog eens 2 minuten met de saus en de taugeh er bij.
  5. Verdeel over de borden en bestrooi met pinda's, uitjes en verkruimelde kroepoek.
  6. SAUS
  7. Alle ingredienten voor de saus behalve de maizena en 50 cc water in een pannetje doen en aan de kook brengen.
  8. Maak een papje van de maizena en 50 cc water en voeg dat al roerend beetje bij beetje toe aan de soja-mix.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien direct op: Voor 4 personen is dit een diner, voor 6 personen een lunch-schotel
Geef hierbij warme thee, koud bier of schenk er een lichte jonge rode wijn bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst