Recept
« Terug naar recepten
Eierpilav
PT30M
Eierpilav
Een heerlijk eierpilav recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eierpilav te bereiden
Fruit in de rijstpan de gesnipperde ui in de olie tot ze glazig en goudbruin zijn geworden.Roer de rijst erdoor en giet er zoveel bouillon bij dat de rijst 1 vingerkootje onder staat.Doe de deksel op de pan en zet het vuur hoog.Als de stoom onder de deksel komt het vuur laag zetten en de rijst in 15-20 min.gaar laten worden.Roer de eieieren met de sojasaus door de rijst en laat dit nog even op laag vuur staan tot de eieren gestold zijn.Dit met royaal met zwarte peper toevoegen.Lekker met een salade.
gast zegt: