Recept
« Terug naar recepten
Eiersouffle uit de oven
PT30M
Eiersouffle uit de oven
Een heerlijk eiersouffle uit de oven recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eiersouffle uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 220C.Snij de prei in dunne ringen en was ze.Veeg de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes.Verhit de boter in een koekepan,bak de prei met de oesterzwammen zacht en bestrooi ze met peper en zout.Vet 4 ovenschaaltjes (inhoud 200 ml.)in en schenk een laagje slagroom (niet opgeklopt) op de bodem.Verdeel het preimengsel erover,dan een laagje slagroom en daarna de kaas.Breek voorzichtig in ieder ovenschaaltje een ei,laat de eidooier heel en bestrooi ze met peper en zout.Besprenkel met weinig slagroom en wat olijfolie en laat de soufflés midden in de oven in ca.20 min.gaar worden.
Lekker met geroosterd brood.
Lekker met geroosterd brood.
Mara zegt: