Recept
« Terug naar recepten
Elena's tirami su
PT45M
Elena's tirami su
Een heerlijk elena's tirami su recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Elena
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Elena's tirami su te bereiden
Klop voor de zabaglione de eierdooiers, suiker en cognac in een kom boven een pan met zacht koken d water tot een dik lint.
Haal de pan van het vuur en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
Klop in een andere kom de mascarpone tot de kaas iets zachter is.
Vouw er de afgekoelde zabaglione door.
Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een mooie schaal ( met een inhoud van 2 liter), en besprenkel ze met de helt van de koffie en de helft van de chocolade.
Schep hierop de helft van het zabaglione-mascarponemengsel en verdeel het over de lange vingers.
Herhaal dit proces tot de schaal vol is.
Zeef de cacao er overheen en strooi de geraspte chocolade erover.
Laat de tirami su voor het opdienen 2 uur in de koelkast opstijven.
Haal de pan van het vuur en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
Klop in een andere kom de mascarpone tot de kaas iets zachter is.
Vouw er de afgekoelde zabaglione door.
Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een mooie schaal ( met een inhoud van 2 liter), en besprenkel ze met de helt van de koffie en de helft van de chocolade.
Schep hierop de helft van het zabaglione-mascarponemengsel en verdeel het over de lange vingers.
Herhaal dit proces tot de schaal vol is.
Zeef de cacao er overheen en strooi de geraspte chocolade erover.
Laat de tirami su voor het opdienen 2 uur in de koelkast opstijven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lotte1 zegt:
De combinatie zabaglione met cognac en mascarpone was overigens erg lekker.
Groet, Lotte
bertal zegt:
Als tiramisu-liefhebber moet je weten dat er staat besprenkelen en niet begieten.
Zelf doe ik iedere lange vinger even onderdompelen en dan in de schaal leggen.:);)
m.v.g. Bert Allers
lotte1 zegt:
bertal zegt:
Maak niets uit wie er gelijk heeft.
Vindt het fijn dat het recept geslaagd is.:);)
m.v.g. Bert Allers