Recept
« Terug naar recepten
Empanada's
PT25M
Empanada's
Een heerlijk empanada's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
The champignons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Empanada's te bereiden
Laat de champignons en de tonijn goed uitlekken en doe ze in een kom. Was de paprika en verwijder de zaadlijstjes. Snij de paprika in stukjes. Hak de bieslook fijn. Schep de paprika, bieslook en tacokruiden door het mengsel in de kom. laat het deeg ontdooien. Neem telkens een plakje deeg. leg er een flinke eetlepel van de champignonvulling op en vouw het plakje dicht tot een driehoek. Plak de randen goed dicht. Snij de hoekjes bij zodat je een halve cirkel krijgt. Rol de randen van de empanada om. Verhit ondertussen een laag olie in een wok. Frituur de empanada's per 4 tegelijk aan weerszijden in 3 à 4 minuten goudbruin. laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met ketchup met eventueel wat bieslook.