Recept
« Terug naar recepten
Empanada's met chorizo
PT40M
Empanada's met chorizo
Een heerlijk empanada's met chorizo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anita Croes
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
mijzelf
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Empanada's met chorizo te bereiden
Oven voorverwarmen op 200 graden.
In koekenpan chorizo uitbakken tot knapperig, ui, paprika en kruiden erdoor scheppen en ca 5 minuten meebakken. (laag vuur)
Steek 8 rondjes van ca 10 cm uit bladerdeeg.
Peterselie en peper door mengsel scheppen.
Pan van het vuur halen en als laatste de kaas door het mengsel scheppen.
Mengsel op bladerdeeg rondjes verdelen en dichtklappen, met vork de randen zachtjes aandrukken.
Empanadas bestrijken met losgeklopt ei.
Empanadas op met bakpapier bedekte bakplaat leggen en in het midden van oven in ca 25 minuten goudbruin bakken.
In koekenpan chorizo uitbakken tot knapperig, ui, paprika en kruiden erdoor scheppen en ca 5 minuten meebakken. (laag vuur)
Steek 8 rondjes van ca 10 cm uit bladerdeeg.
Peterselie en peper door mengsel scheppen.
Pan van het vuur halen en als laatste de kaas door het mengsel scheppen.
Mengsel op bladerdeeg rondjes verdelen en dichtklappen, met vork de randen zachtjes aandrukken.
Empanadas bestrijken met losgeklopt ei.
Empanadas op met bakpapier bedekte bakplaat leggen en in het midden van oven in ca 25 minuten goudbruin bakken.
bo zegt: