KookJij

Empanada's

Een heerlijk empanada's recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Empanada's te bereiden

In koekenpan olie verhitten. Ui en gehakt 3-4 min. al omscheppend bakken, tot gehakt rul is. Knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Gehaktvulling met zout en hot pepper sauce op smaak brengen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne lap. Uit deeg met uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede steken. Gehaktmengsel op midden van deegrondjes scheppen, randen met water bestrijken en deeg over vulling dichtvouwen (= empanada). Randen met vork aandrukken. Bakplaat invetten. Empanada's erop leggen, licht met paprikapoeder bestrooien en in oven in 10-15 min. gaar en bruin bakken. Empanada's warm of op kamertemperatuur serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tommy

tommy zegt:
ze zijn zooooooo heerlijk .... mijn vrouw uit Peru maakt ze echt super lekker, kan er niet vanaf blijven!!! :);)
Annika T.

Annika T. zegt:
empanadas zijn zo fijn omdat er goed mee te varieren is. Dus chorizoworst of niet...maakt niet uit. Je kan er ook andere worstsoorten voor gebruiken, bijv. cervelaat of andere droogworst.
Tante Wilma

Tante Wilma zegt:
Ik had er vorige keer geen chorizoworst door gedaan
snowy

snowy zegt:
ik weet dat pastichi met deeg gemaakt wordt en empanadas van gele maismeel, dat hebben wij altijd zo gegeten .
elexendre

elexendre zegt:
empanadas moet je maken met maismeel, met bladerdeeg krijg je een lauw iets wat lijkt op quiche:?
onorine

onorine zegt:
Empanada's is een gerecht uit Spagne !