Recept
« Terug naar recepten
Engelse triffle
PT30M
Engelse triffle
Een heerlijk engelse triffle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Engelse triffle te bereiden
Maak de custard, met de melk en suiker als aangegeven op de verpakking.
Kook de gelatinepudding als op het pakje staat. Laat beiden afkoelen tot ze lauw zijn.
Neem een glazen schaal. Snijd de cake in blokjes van 2x2 cm. Leg de helft op de bodem van de schaal. Evt. besprenkelen met sherry, port of vruchtensap.
Leg er de helft van het fruit op. Schenk de helft van de gelatinepudding over het fruit. Hierover de helft van de custardpudding. Leg hierover weer een laag cake, de rest van het fruit, gelatine en custard. Dek alles af met een laag slagroom. Versier deze voor het opdienen met fruit of chocoladevlokken
Kook de gelatinepudding als op het pakje staat. Laat beiden afkoelen tot ze lauw zijn.
Neem een glazen schaal. Snijd de cake in blokjes van 2x2 cm. Leg de helft op de bodem van de schaal. Evt. besprenkelen met sherry, port of vruchtensap.
Leg er de helft van het fruit op. Schenk de helft van de gelatinepudding over het fruit. Hierover de helft van de custardpudding. Leg hierover weer een laag cake, de rest van het fruit, gelatine en custard. Dek alles af met een laag slagroom. Versier deze voor het opdienen met fruit of chocoladevlokken