Recept
« Terug naar recepten
Entrecote in Provencaalse stijl
PT30M
Entrecote in Provencaalse stijl
Een heerlijk entrecote in provencaalse stijl recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Entrecote in Provencaalse stijl te bereiden
Snijd de entrecotes bij en bestrooi ze met zout en peper; houd ze apart.
Maak de saus:
Kook de madeira in.
Voeg de bouillon toe en kook het mengsel tot een stroperige vloeistofin.
Roer er de boter in stukjes doorheen en laat de saus wat dikker worden.
Voeg de tijmblaadjes toe en houd de saus warm.
Verwarm de kerstomaatjes in een stoompan.
Verhit de olie in een pan en bak de entrecotes aan beide kanten bruin.
Ze moeten van binnen een beetje rose zijn.
Bestrijk ze met mosterd.
Opdienen:
Schep wat groentencompote (zie mijn recept) midden op elk borden leg er een entrecote op.
Giet er een lint van saus omheen en garneer met de pommes parisienne en kerstomaatjes.
Dien het gerecht direct op.
Maak de saus:
Kook de madeira in.
Voeg de bouillon toe en kook het mengsel tot een stroperige vloeistofin.
Roer er de boter in stukjes doorheen en laat de saus wat dikker worden.
Voeg de tijmblaadjes toe en houd de saus warm.
Verwarm de kerstomaatjes in een stoompan.
Verhit de olie in een pan en bak de entrecotes aan beide kanten bruin.
Ze moeten van binnen een beetje rose zijn.
Bestrijk ze met mosterd.
Opdienen:
Schep wat groentencompote (zie mijn recept) midden op elk borden leg er een entrecote op.
Giet er een lint van saus omheen en garneer met de pommes parisienne en kerstomaatjes.
Dien het gerecht direct op.