Recept
« Terug naar recepten
Entrecote met geroosterde aardappelen
PT45M
Entrecote met geroosterde aardappelen
Een heerlijk entrecote met geroosterde aardappelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Entrecote met geroosterde aardappelen te bereiden
Verwarm de oven voor op 220C.Borstel de aardappels schoon en snij ze in partjes.Meng de aardaapelpartjes met peper,zout en 3 el.olijfolie.Was de 3 takjes rozemarijn en hak de blaadjes fijn.Verdeel de aardappelpartjes over een lage ovenschaal,besprenkel ze met wat droge witte wijn en bestrooi dit met de rozemarijn.Bak de aardaapels in de oven in ca.35 min.gaar.Laat de 4 entrecotes op kamertemperatuur komen.Breng de crème fraîche in een sauspan aan de kook,voeg de mosterd en de cognac toe en breng dit op smaak met peper en zout.Laat de saus op een laag vuur ca.3 min.koken.verhit 2 el.olijfolie in een koekepan en bak de entrecotes aan beide kanten ca.3 min.en bestrooi ze met peper en zout.