Recept
« Terug naar recepten
Zeebrasem op een warme herfstdag
PT45M
Zeebrasem op een warme herfstdag
Een heerlijk zeebrasem op een warme herfstdag recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebrasem op een warme herfstdag te bereiden
Spoel de vis onder stromend water en dep droog.
Kruid zowel de binnen- als buitenkant, evenzeer de look en chilipeper toevoegen.
Neem een vuurvaste schotel, leg er de vis in en giet een flinke scheut olie met chilipepers erop evenzeer de wijn.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende +/- 35 min.
Kook de aardappelen beetgaar en pureer.
De stukken venkel even in kokend water beetgaar koken.
Snij de groenten grof hou de goudajuintjes heel bak deze beetgaar aan in de olie met chilipepers natuurlijk ook kruiden naar smaak.
Vul de stukken venkel met puree en zet +/- 10 min in de oven.
Schik alles zeer warm op bord.
Kruid zowel de binnen- als buitenkant, evenzeer de look en chilipeper toevoegen.
Neem een vuurvaste schotel, leg er de vis in en giet een flinke scheut olie met chilipepers erop evenzeer de wijn.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende +/- 35 min.
Kook de aardappelen beetgaar en pureer.
De stukken venkel even in kokend water beetgaar koken.
Snij de groenten grof hou de goudajuintjes heel bak deze beetgaar aan in de olie met chilipepers natuurlijk ook kruiden naar smaak.
Vul de stukken venkel met puree en zet +/- 10 min in de oven.
Schik alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
klik op foto om te vergroten.