Recept
« Terug naar recepten
Herfstwandeling van everzwijn
PT40M
Herfstwandeling van everzwijn
Een heerlijk herfstwandeling van everzwijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herfstwandeling van everzwijn te bereiden
Everzwijnsteaks droog deppen en goed kruiden.
Butternut in twee snijden, pitten verwijderen en een deel vruchtvlees verwijderen (hou deze aan de kant).
Verwarm de oven op 200 gr, butternut goed besprenkelen met de olie met chili peper evenzeer een beetje kruiden.
Zet de ovenschaal in de oven (butternut met de snijkant in de schaal). Laat +/- 20 min bakken.
Aardappelen in blokjes snijden, gaar koken en pureer evenzeer kruiden en een deel van de kaas eronder mengen.
Groenten grof snijden, kruiden en krokant opwokken in olijfolie.
Hou de groenten warm in oven.
Butternut uit de oven halen en vullen met de puree strooi er nog wat kaas over en zet terug in de oven.
Bak de gekruide everzwijnsteaks in olijfolie rose aan.
Haal het vlees uit de pan, houd warm.
Doe in de pan van het vlees de wijn en mosterd laat even koken en bind de saus.
Serveer alles mooi warm op bord en werk af met verse basilicum en peper.
Butternut in twee snijden, pitten verwijderen en een deel vruchtvlees verwijderen (hou deze aan de kant).
Verwarm de oven op 200 gr, butternut goed besprenkelen met de olie met chili peper evenzeer een beetje kruiden.
Zet de ovenschaal in de oven (butternut met de snijkant in de schaal). Laat +/- 20 min bakken.
Aardappelen in blokjes snijden, gaar koken en pureer evenzeer kruiden en een deel van de kaas eronder mengen.
Groenten grof snijden, kruiden en krokant opwokken in olijfolie.
Hou de groenten warm in oven.
Butternut uit de oven halen en vullen met de puree strooi er nog wat kaas over en zet terug in de oven.
Bak de gekruide everzwijnsteaks in olijfolie rose aan.
Haal het vlees uit de pan, houd warm.
Doe in de pan van het vlees de wijn en mosterd laat even koken en bind de saus.
Serveer alles mooi warm op bord en werk af met verse basilicum en peper.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
slaatje zegt:
derbyke zegt:
Gerard van der Leeuw zegt: