Recept
« Terug naar recepten
Entrecote - Ribeye Japans
PT45M
Entrecote - Ribeye Japans
Een heerlijk entrecote - ribeye japans recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Japan
Bron:
vriend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Entrecote - Ribeye Japans te bereiden
Breng de witte wijn, sherry, sojasaus, mosterd, en roerbakolie aan de kook.
Voeg de gember en honing toe en kook zachtjes 5 min.
Laat dit sausje afkoelen .Bestrijk het vlees met een beetje saus en laat dit 30 min. marineren.Bewaarde rest van de saus. Snijd de prei in ragfijne ringetjes en zet apart.
Bestrijk het vlees nog een keer met het sausje en bestuif het met een dun laagje maizena. Verhit de olie in een koekenpan of gebruik een grilpan en bak hierin het vlees maximaal 3 min. per kant.Lak ze steeds met het sausje. Schep het vlees uit de pan en houd het even warm. Voeg de overgebleven saus met een scheutje water bij het bakvet en roer er een jus van.
Serveer het vlees , eventueel in schuine plakken gesneden, bestrooid met de preiringetjes
Serveer er eventueel wilde rijst of eiermie bij.
Voeg de gember en honing toe en kook zachtjes 5 min.
Laat dit sausje afkoelen .Bestrijk het vlees met een beetje saus en laat dit 30 min. marineren.Bewaarde rest van de saus. Snijd de prei in ragfijne ringetjes en zet apart.
Bestrijk het vlees nog een keer met het sausje en bestuif het met een dun laagje maizena. Verhit de olie in een koekenpan of gebruik een grilpan en bak hierin het vlees maximaal 3 min. per kant.Lak ze steeds met het sausje. Schep het vlees uit de pan en houd het even warm. Voeg de overgebleven saus met een scheutje water bij het bakvet en roer er een jus van.
Serveer het vlees , eventueel in schuine plakken gesneden, bestrooid met de preiringetjes
Serveer er eventueel wilde rijst of eiermie bij.
dorry55 zegt: