KookJij

Entrecote - Ribeye Japans

Een heerlijk entrecote - ribeye japans recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron: vriend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Entrecote - Ribeye Japans te bereiden

Breng de witte wijn, sherry, sojasaus, mosterd, en roerbakolie aan de kook.
Voeg de gember en honing toe en kook zachtjes 5 min.
Laat dit sausje afkoelen .Bestrijk het vlees met een beetje saus en laat dit 30 min. marineren.Bewaarde rest van de saus. Snijd de prei in ragfijne ringetjes en zet apart.
Bestrijk het vlees nog een keer met het sausje en bestuif het met een dun laagje maizena. Verhit de olie in een koekenpan of gebruik een grilpan en bak hierin het vlees maximaal 3 min. per kant.Lak ze steeds met het sausje. Schep het vlees uit de pan en houd het even warm. Voeg de overgebleven saus met een scheutje water bij het bakvet en roer er een jus van.
Serveer het vlees , eventueel in schuine plakken gesneden, bestrooid met de preiringetjes
Serveer er eventueel wilde rijst of eiermie bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dorry55

dorry55 zegt:
Lekker Jan, ben gek op Japans eten.