Recept
« Terug naar recepten
Indische biefstuk (Blado daging)
PT15M
Indische biefstuk (Blado daging)
Een erg lekker pittig wokgerecht met biefstuk. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren dan wordt het nog lekkerder.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ooit ergens gelezen en opgeschreven.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische biefstuk (Blado daging) te bereiden
- Snij de biefstuk in hele dunne plakjes.
- Meng 1 eetlepel olie met de maïzena en wat zwarte peper. Roer dit door de biefstukplakjes en laat het vlees hierin minstens1 uur marineren.
- Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Verwijder de pitjes uit de Spaanse peper en snij deze in kleine stukjes. Snipper de gemberwortel heel fijn.
- Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in smalle ringetjes.
- Verhit de olie op de hoogste stand. Roerbak hierin de biefstuk-plakjes in gedeelten. Haal het vlees uit de pan.
- Roerbak in het overgebleven vet de sjalotjes, knoflook, Spaanse peper en gember.
- Doe de biefstuk weer in de wok. Voeg sojasaus, ketjap en sesamolie toe.
- Doe de lente-uitjes erbij en nu nog even snel roerbakken tot het vlees weer goed warm is.
- Op smaak maken met zout.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
In plaats van biefstuk kun je ook biefstukpuntjes of bieflapjes gebruiken. Het vlees smaakt heerlijk met rijst (bijvoorbeeld mijn recept nasi goreng djawa) en bijvoorbeeld snijbonen of sperziebonen.