Recept
« Terug naar recepten
Erwtenpuree met gegrilde jacobsschelpen en spinazi
PT35M
Erwtenpuree met gegrilde jacobsschelpen en spinazi
Een heerlijk erwtenpuree met gegrilde jacobsschelpen en spinazi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
smul-land.clubs.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtenpuree met gegrilde jacobsschelpen en spinazi te bereiden
Kook de erwten gaar en maak er met de staafmixer een puree van.Breng op smaak met zout en peper.Breng de fond samen met de room aan de kook.Laat tot de helft inkoken.Laat de spinazie in de fond slinken en maak met de staafmixer fijn.Proef of er zout en peper bij moet.Verwarm de olie in een pan en bak de jacobsschelpen aan beide kanten snel bruin.Bestrooi ze met zeezout.Schep twee rondjes puree op de borden,daarop de schelpdieren en daaromheen de saus.