Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep met worst
PT60M
Erwtensoep met worst
Een heerlijk erwtensoep met worst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep met worst te bereiden
Breng de erwten met 11/2 liter water,de karbonades en spekreepjes in een soeppan aan de kook.Laat op laag vuur 30 minuten sudderen.Verwijder met een schuimspaan het opkomende schuim.Roer de soep regelmatig door,ook over de bodem,zodat die niet aanbrandt.Voeg de soepgroenten,laurierblaadjes,3/4 van de selderij en de bouillonblokjes toe.Laat nog 25 minuten doorkoken.Neem de karbonades uit de soep en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.Snijd de rookworst in plakken.Grill de plakken 1 minuut per kant in de grillpan.Schep de soep in 4 borden en leg er enkele plakken worst op.Bestrooi met de rest van de selderij.