Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep: overheerlijk en makkelijk
PT100M
Erwtensoep: overheerlijk en makkelijk
Een heerlijk erwtensoep: overheerlijk en makkelijk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Veldmuis 8
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep: overheerlijk en makkelijk te bereiden
Voorbereiding:
Spliterwten wassen.
Rookworst in plakjes snijden.
Bereidingswijze:
Grote soeppan met ruim water opzetten en daar de gewassen spliterwten, de bouillonblokjes, de laurierbladeren en het vlees erin doen (behalve de rookworst). Wat zout en peper toevoegen. Dit aan de kook brengen met de deksel op de pan en af en toe even goed doorroeren (anders blijven de spliterwten onder in de pan vast plakken). Het schuim er even af scheppen.
Dit laat je ± 60 min. tot 75 min. koken.
Dan haal je het vlees uit de pan en dat snijd je in stukjes. Je roert nogmaals goed door de pan en dan voeg je het gesneden vlees weer toe en de soepgroente en de rookworst. Naar eigen smaak zout en peper toevoegen (en evt. maggi) (af en toe even proeven). Dit nog ± 30 minuten op klein vuur laten pruttelen en klaar is de soep!
Vergeet niet voor het opdienen de laurierblaadjes te verwijderen.
Spliterwten wassen.
Rookworst in plakjes snijden.
Bereidingswijze:
Grote soeppan met ruim water opzetten en daar de gewassen spliterwten, de bouillonblokjes, de laurierbladeren en het vlees erin doen (behalve de rookworst). Wat zout en peper toevoegen. Dit aan de kook brengen met de deksel op de pan en af en toe even goed doorroeren (anders blijven de spliterwten onder in de pan vast plakken). Het schuim er even af scheppen.
Dit laat je ± 60 min. tot 75 min. koken.
Dan haal je het vlees uit de pan en dat snijd je in stukjes. Je roert nogmaals goed door de pan en dan voeg je het gesneden vlees weer toe en de soepgroente en de rookworst. Naar eigen smaak zout en peper toevoegen (en evt. maggi) (af en toe even proeven). Dit nog ± 30 minuten op klein vuur laten pruttelen en klaar is de soep!
Vergeet niet voor het opdienen de laurierblaadjes te verwijderen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
"Je roert nogmaals goed door de pan en dan voeg je het gesneden vlees weer toe en de soepgroente en de rookworst."
Groetjes,
Anna.;)
veldmuis8 zegt:
frits zegt: