Dit is een pure erwtensoep waar volledig de smaak van de erwten tot zijn recht komt. Eventueel zout op het laatst toevoegen omdat het rookspek en de worsten al zout van zichzelf zijn.
Deze soep maak ik al jaren omdat ik de recepten met ander vlees gewoon niet lekker vind/vond.
Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep
PT120M
Erwtensoep
Een heerlijk erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
?? personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijzelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep te bereiden
Zet het vlees op met zoveel water dat het onderstaat en trek er bouillon van in ca. 1 uur.
Breng aan de kook en voeg de in blokjes gesneden rookspek en een pond spliterwten toe, laat het zachtjes koken tot dat de erwten bijna puree zijn. Schil ondertussen de knolselderij en aardappelen en snijd ze in blokjes, was de prei en snijd deze in ringen. Snijd wat van het groen van de knolselderij klein. Haal het vlees uit de pan en snijd het klein en doe weer terug in de pan.
Voeg de groenten en 250 gram spliterwten bij de soep en
laat koken tot de groenten gaar zijn.
Snijd de koude rookworsten in plakjes en voeg toe als de pan van het vuur is, laat twintig minuten staan alvorens te proeven of er eventueel zout bij moet.
Breng aan de kook en voeg de in blokjes gesneden rookspek en een pond spliterwten toe, laat het zachtjes koken tot dat de erwten bijna puree zijn. Schil ondertussen de knolselderij en aardappelen en snijd ze in blokjes, was de prei en snijd deze in ringen. Snijd wat van het groen van de knolselderij klein. Haal het vlees uit de pan en snijd het klein en doe weer terug in de pan.
Voeg de groenten en 250 gram spliterwten bij de soep en
laat koken tot de groenten gaar zijn.
Snijd de koude rookworsten in plakjes en voeg toe als de pan van het vuur is, laat twintig minuten staan alvorens te proeven of er eventueel zout bij moet.