Het is een stappen plan gerecht, ik ben er toch wel een middag mee bezig, maar dan heb je wel een heerlijke snert.
Een sneetje roggebrood belegd met katenspek erbij geserveerd, een complete maaltijd!
Deze keer had ik een grote knolserderij, na schillen en snijden hield ik ruim 1.200 gram over. De helft heb ik gebruikt, de andere helft ingevroren voor de volgende "snertdag."
Tip: Roer regelmatig, tussendoor! Ik gebruik zelf het liefst een grote (soep)pan met dikke bodem, dan heb je het minst last van "aankoeken."
Recept
« Terug naar recepten
Snert alá Anna
PT180M
Snert alá Anna
Er staan al veel recepten van snert/ erwtensoep
op KookJij. Maar op veler verzoek dan toch mijn recept. (Goed voor zo'n 20 goed gevulde kommen)
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snert alá Anna te bereiden
- Zet de krabben op met 4 liter water, peper, zout, laurier, kruidnagels, foelie en boullionblokjes. Breng aan de kook en laat dit een uur zachtjes pruttelen.
- Was de spliterwten, voeg ze toe aan de boullion, na een uur.
- Snij de knolselderij in stukjes, de prei in ringen, ui grof gesnipperd, aardappels in grote stukken.
- Als de erwten een uur in de pan zijn getrouwd, gaan we we verder.
- De krabben mogen er nu uit, en snij ze in stukjes. Ik haal het overbodige vet weg, maar dat is je eigen keus. Dan kan het vlees er weer bij.
- Dan kunnen de groenten er bij. Laat dit 15 à 20 minuten pruttelen.
- Vis de aardappels uit de pan, en prak ze fijn. (voor de binding)
- Snij de selderij van de knol en voeg die toe.
- Nog 2 rookworsten toevoegen in plakjes en voilà! Super snert!
- 15 minuutjes nog..... en dan smullen!
- Zet voor de liefhebbers maggi en de pepermolen op tafel.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Gr......Anna.
Edwin van de Wege zegt:
Gisteren een grote pan gemaakt, Het enige wat ik nog heb toegevoegd is een winterpeen maar dat is ieder zijn eigen smaak.
Het was heerlijk en het pannetje dat naar de buren is gegaan is ook leeg.
Gr........Edwin
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Anna Koudys zegt:
Maar het moest er nu eindelijk maar eens van komen om mijn snert te delen.
Kreeg zelfs van zwagerlief het compiiment: "Je hebt jezelf overtroffen!" Er hoefde niets meer aan toegevoegd te worden.
Laat maar weten wat je er van vond :-)
Tanja zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
In de zomer op de bbq, 's winters in de soep. Al zijn de krabbetjes vaak wat dikker bevleesd, dus meer geschikt voor de soep.
Dus geen kreeft in de snert ;-)
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt: