Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep
PT90M
Erwtensoep
Een heerlijk erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Femke Fennema
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 ltr personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep te bereiden
Was de spliterwten en doe ze in de pan.
Voeg hieraan toe:
De bouillon, ui met daarin de kruidnagels gestoken, zuurkoolspek en karbonade.
Breng aan de kook en laat het 45 min. sudderen.
blijf roeren.
Na 45 min. het vlees eruit halen en ontdoen van botten en in stukjes snijden.
Haal het ui uit de pan, verwijder de kruidnagels en snij evt. de ui in stukjes en doe terug in de pan.
Alles terug in de pan, voeg prei fijn gesneden, soepgroenten, en de in plakjes gesneden rookworst, toe.
Laat het nog 30 min. pruttelen.
Wel blijven roeren
Eet smakelijk
Voeg hieraan toe:
De bouillon, ui met daarin de kruidnagels gestoken, zuurkoolspek en karbonade.
Breng aan de kook en laat het 45 min. sudderen.
blijf roeren.
Na 45 min. het vlees eruit halen en ontdoen van botten en in stukjes snijden.
Haal het ui uit de pan, verwijder de kruidnagels en snij evt. de ui in stukjes en doe terug in de pan.
Alles terug in de pan, voeg prei fijn gesneden, soepgroenten, en de in plakjes gesneden rookworst, toe.
Laat het nog 30 min. pruttelen.
Wel blijven roeren
Eet smakelijk