Serveer de soep met roggebrood belegd met katenspek en een likje
mosterd.
Recept
« Terug naar recepten
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......
PT80M
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......
Ik ben een grote fan van de recepten van Janneke Philippi. Alle gerechten,
die ik tot nu toe van haar gemaakt heb waren smaakvol en zonder
poespas.
Ik moet eerlijk toegeven :) dat ik meer houd van de verfijndere soepen en
niet zo van een dikke erwtensoep , maar deze van Janneke wilde ik tóch
graag eens proberen. Ik vond de soep in het krantje, dat af en toe met de
regionale krant wordt bezorgd.
En zoals dat gaat met klassieke recepten zijn er evenveel recepten als
families in omloop.
En dit is dan dat van Janneke ) En....... wederom heeft ze ons niet
teleurgesteld :)
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Uit de bijlage van de regio krant. Eigen tekst en foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi....... te bereiden
- Doe de runderbouillon met de spliterwten, pastinaak, prei en knolselderij én het vlees in een grote soeppan en breng aan de kook.
- Draai de hittebron laag als de inhoud van de pan kookt en laat op een zacht vuurtje 60 minuten koken met het deksel op de pan.
- Haal na 60 minuten het vlees uit de soep snij het klein en verwijder eventueel het vet.
- Voeg het vlees weer toe aan de soep . Leg de rookworst erbij, deksel weer op de pan en nog een 20 tal minuten koken.
- Haal de rookworst uit de soep en snij deze in plakjes.
- Voeg weer aan de soep toe. Roer er de grof gesneden peterselie door.
- Proef en breng eventueel nog met peper en zout op smaak