Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep
PT120M
Erwtensoep
Een heerlijk erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6-8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep te bereiden
Breng 2 1/2 liter water aan de kook in een grote pan.
Spoel intussen de spliterwten af in een vergiet.
Pel en snipper de uien.
Roer de uisnippers, spliterwten, speklappen, bouillontabletten, laurier en tijm door het kokende water en breng weer aan de kook.
Kook de erwten en het vlees zachtjes gaar in ca. 1 1/2 uur, roer af en toe.
Maak intussen de rest van de groenten schoon.
Snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in ringen en de knolselderij, wortel en aardappel in blokjes.
Schep het spek en de laurierblaadjes uit de pan.
Roer de gesneden groenten, 3/4 van de bladselderij door de erwtensoep en kook de groenten gaar.
Snijd de speklap in blokjes en de rookworst in plakjes.
Roer het vlees door de soep en laat door en door warm worden.
Roer de rest van de bladselderij door de soep en breng hem op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Spoel intussen de spliterwten af in een vergiet.
Pel en snipper de uien.
Roer de uisnippers, spliterwten, speklappen, bouillontabletten, laurier en tijm door het kokende water en breng weer aan de kook.
Kook de erwten en het vlees zachtjes gaar in ca. 1 1/2 uur, roer af en toe.
Maak intussen de rest van de groenten schoon.
Snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in ringen en de knolselderij, wortel en aardappel in blokjes.
Schep het spek en de laurierblaadjes uit de pan.
Roer de gesneden groenten, 3/4 van de bladselderij door de erwtensoep en kook de groenten gaar.
Snijd de speklap in blokjes en de rookworst in plakjes.
Roer het vlees door de soep en laat door en door warm worden.
Roer de rest van de bladselderij door de soep en breng hem op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.