Recept
« Terug naar recepten
Aardperensoep met knolselderij en aardappel
PT30M
Aardperensoep met knolselderij en aardappel
De heerlijke aardse smaak van aardperen wordt nog eens versterkt door de
knolselderij.
Doe er nog wat room bij en haal de staafmixer erdoorheen en je krijgt een
fluweelachtige romige soep.
Garneer het met hele fijne gebakken spekreepjes met een fijngesnipperde
ui en maak het af met een paar druppels truffelolie.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardperensoep met knolselderij en aardappel te bereiden
- Schil de aardperen, aardappelen en knolselderij en snij ze in blokjes en snipper de ui fijn.
- Bak de aardperen, aardappel en knolselderij in wat olijfolie (ongeveer 10 minuten).
- Voeg de helft van de bouillon, de tijm en de laurier toe en laat het nog 15 minuten zachtjes koken.
- Controleer of de groenten goed gaar zijn, mocht dit niet het geval zijn dan laat je het nog eventjes langer koken totdat de groenten goed gaar zijn.
- Haal de laurier en tijm eruit en pureer alles met een staafmixer mooi glad.
- Voeg de andere helft van de bouillon toe en roer de room erdoorheen, maak op smaak met peper en zout.
- Bak intussen in een ander pan de spekreepjes met de ui.
- Schep de soep in een kop, garneer met een lepel van het spek/ui mengsel en maak het af met een paar druppel truffelolie.