Recept
« Terug naar recepten
Escalivada
PT80M
Escalivada
Een heerlijk escalivada recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Escalivada te bereiden
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
Snipper het knoflook fijn.
Snij de uien in fijne ringen.
Snij de aubergines in plakken van 1 cm.
Leg de plakken aubergine naast elkaar op een ovenplaat. Verdeel er de uiringen en het knoflook over. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
Snij ondertussen de olijven en de zongedroogde tomaten fijn.
Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork.
Snij de gegrilde paprika’s in blokjes.
Leg een inox ring op een bord en verdeel er wat plakken aubergine over. Schik er de blokjes paprika op en druk
goed aan. Bestrooi met de stukjes olijf, zongedroogde tomaat en tonijn. Neem de ring weg en doe hetzelfde
op de andere borden. Meng 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Besprenkel
er de borden mee, rond het torentje.
Snipper het knoflook fijn.
Snij de uien in fijne ringen.
Snij de aubergines in plakken van 1 cm.
Leg de plakken aubergine naast elkaar op een ovenplaat. Verdeel er de uiringen en het knoflook over. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
Snij ondertussen de olijven en de zongedroogde tomaten fijn.
Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork.
Snij de gegrilde paprika’s in blokjes.
Leg een inox ring op een bord en verdeel er wat plakken aubergine over. Schik er de blokjes paprika op en druk
goed aan. Bestrooi met de stukjes olijf, zongedroogde tomaat en tonijn. Neem de ring weg en doe hetzelfde
op de andere borden. Meng 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Besprenkel
er de borden mee, rond het torentje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
fijnproever zegt: