Recept
« Terug naar recepten
Espresso granita
PT30M
Espresso granita
Een heerlijk espresso granita recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Espresso granita te bereiden
Haal het zaad uit de vanillestok, leg het in een kommetje en overgiet met de hete espresso en laat afkoelen.
Het suiker in 250 ml water 5 minuten laten koken zonder erin te roeren. Passeer de espresso door een zeef bij de suikersiroop.
Doe de espressomengeling in een bewaardoos of diepvriesbakje en zet gedurende 2 uren in de diepvries. Haal de granita elk half uur uit de diepvries en klop stevig op om ijskristallen te voorkomen.
Klop de room samen met de 3 eetlepels poedersuiker stijf op.
Het suiker in 250 ml water 5 minuten laten koken zonder erin te roeren. Passeer de espresso door een zeef bij de suikersiroop.
Doe de espressomengeling in een bewaardoos of diepvriesbakje en zet gedurende 2 uren in de diepvries. Haal de granita elk half uur uit de diepvries en klop stevig op om ijskristallen te voorkomen.
Klop de room samen met de 3 eetlepels poedersuiker stijf op.
lot en alexandra zegt:
kusje lot en alexandra