Recept
« Terug naar recepten
Espuma van Crema Catalana brulée
PT180M
Espuma van Crema Catalana brulée
Een heerlijk espuma van crema catalana brulée recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Katrien Permentier
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Espuma van Crema Catalana brulée te bereiden
Voeg de room en de melk samen en breng aan de kook.
Voeg er het vanille- en kaneelstokje, alsook de citroen- en de sinaasappelschil aan toe en laat dit 5 minuten staan, zodat de aroma's zich vermengen.
Klop de eierdooiers samen met de suiker en de bloem totdat deze een wit schuimende massa vormen.
Meng er het mengsel van de room en de melk onder.
Breng het geheel aan de kook op een zacht vuurtje, doe dit al roerend.
Zeef dit mengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de crème in een spuitbus onder druk, sluit dit goed af en zet onder druk met 2 gaspatronen.
Schud dit goed op en zet in de koelkast.
Neem de crème uit de koelkast en spuit deze in glaasjes.
Strooi hierover een dun laagje bruine suiker en karamelliseer met gasbrander.
Voeg er het vanille- en kaneelstokje, alsook de citroen- en de sinaasappelschil aan toe en laat dit 5 minuten staan, zodat de aroma's zich vermengen.
Klop de eierdooiers samen met de suiker en de bloem totdat deze een wit schuimende massa vormen.
Meng er het mengsel van de room en de melk onder.
Breng het geheel aan de kook op een zacht vuurtje, doe dit al roerend.
Zeef dit mengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de crème in een spuitbus onder druk, sluit dit goed af en zet onder druk met 2 gaspatronen.
Schud dit goed op en zet in de koelkast.
Neem de crème uit de koelkast en spuit deze in glaasjes.
Strooi hierover een dun laagje bruine suiker en karamelliseer met gasbrander.