Recept
« Terug naar recepten
Espuma van ham
PT20M
Espuma van ham
Een heerlijk espuma van ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Espuma van ham te bereiden
1. Breng de melk en de room aan de kook. Voeg er de fijngesneden ham aan toe. Laat 10 minuten trekken.
2. Laat de gelatineblaadjes weken in ruim koud water.
Zeef de roommelk. Knijp de gelatineblaadjes uit. Los ze op in de lauwe vloeistof. Laat door en door afkoelen.
3. Snij de korsten van het brood, en snij het broodkruim in mini-blokjes. Bak ze knapperig en goudbruin in olijfolie. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
4. Schep het mengsel in een espumafles (een slagroomspuit). Spuit de espuma in glazen kommetjes. Lepel er wat losgeklopte eierdooier over. Werk verder af met gehakte bieslook en mini-croutons.
Een alternatief voor wie geen espumafles bij de hand heeft: pureer de ham met de melk in de keukenrobot. Klop de room stijf. Spatel de slagroom luchtig door de hampuree. Kruid met peper en zout. U hebt dan een heerlijke hammousse. Voor een stevigere versie kunt u er een blaadje gelatine (geweekt, uitgeknepen en dan opgelost in de warme melk) bij doen.
2. Laat de gelatineblaadjes weken in ruim koud water.
Zeef de roommelk. Knijp de gelatineblaadjes uit. Los ze op in de lauwe vloeistof. Laat door en door afkoelen.
3. Snij de korsten van het brood, en snij het broodkruim in mini-blokjes. Bak ze knapperig en goudbruin in olijfolie. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
4. Schep het mengsel in een espumafles (een slagroomspuit). Spuit de espuma in glazen kommetjes. Lepel er wat losgeklopte eierdooier over. Werk verder af met gehakte bieslook en mini-croutons.
Een alternatief voor wie geen espumafles bij de hand heeft: pureer de ham met de melk in de keukenrobot. Klop de room stijf. Spatel de slagroom luchtig door de hampuree. Kruid met peper en zout. U hebt dan een heerlijke hammousse. Voor een stevigere versie kunt u er een blaadje gelatine (geweekt, uitgeknepen en dan opgelost in de warme melk) bij doen.
cevele zegt: