Recept
« Terug naar recepten
Fagotinni met ham en pesto
PT45M
Fagotinni met ham en pesto
Een heerlijk fagotinni met ham en pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Fagotinni met ham en pesto te bereiden
Verkruimel de gist in het lauwe water. Zeef de bloem met een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Schenk er het gistpapje en de olijfolie in. Kneed stevig door. Verdeel in bolletje en laat ze 1 uur, afgedekt, rijzen op kamertemperatuur.
Plet in de vijzel of pureer in de keukenrobot de basilicumblaadjes, de pijnboompitten en de gepelde knoflook. Schenk er in een straaltje de olijfolie bij. Roer goed glad. Voeg er de gemalen parmezaan aan toe. Roer weer goed glad.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol op een met bloem bestoven werkvlak de deegbolletjes dun uit met de deegrol.
Bestrijk ze met pesto. Leg er de ham op. Vouw ze dubbel. Bestrijk ze aan beide kanten lichtjes met olijfolie. Leg ze naast elkaar op een grillplaat.
Bak de fagottini 10 tot 15 minuten in het midden van de oven.
Plet in de vijzel of pureer in de keukenrobot de basilicumblaadjes, de pijnboompitten en de gepelde knoflook. Schenk er in een straaltje de olijfolie bij. Roer goed glad. Voeg er de gemalen parmezaan aan toe. Roer weer goed glad.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol op een met bloem bestoven werkvlak de deegbolletjes dun uit met de deegrol.
Bestrijk ze met pesto. Leg er de ham op. Vouw ze dubbel. Bestrijk ze aan beide kanten lichtjes met olijfolie. Leg ze naast elkaar op een grillplaat.
Bak de fagottini 10 tot 15 minuten in het midden van de oven.