KookJij

Fagotinni met ham en pesto

Een heerlijk fagotinni met ham en pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Libelle pizza & pasta
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fagotinni met ham en pesto te bereiden

Verkruimel de gist in het lauwe water. Zeef de bloem met een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Schenk er het gistpapje en de olijfolie in. Kneed stevig door. Verdeel in bolletje en laat ze 1 uur, afgedekt, rijzen op kamertemperatuur.
Plet in de vijzel of pureer in de keukenrobot de basilicumblaadjes, de pijnboompitten en de gepelde knoflook. Schenk er in een straaltje de olijfolie bij. Roer goed glad. Voeg er de gemalen parmezaan aan toe. Roer weer goed glad.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol op een met bloem bestoven werkvlak de deegbolletjes dun uit met de deegrol.
Bestrijk ze met pesto. Leg er de ham op. Vouw ze dubbel. Bestrijk ze aan beide kanten lichtjes met olijfolie. Leg ze naast elkaar op een grillplaat.
Bak de fagottini 10 tot 15 minuten in het midden van de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst