Recept
« Terug naar recepten
Farfalle met pompoen en eendenfilet
PT30M
Farfalle met pompoen en eendenfilet
Een heerlijk farfalle met pompoen en eendenfilet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Farfalle met pompoen en eendenfilet te bereiden
1. Snij de geschilde pompoen in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Doe alles in een ondiepe, vrij grote ovenschaal. Kruid met de tijm en doe er 2 eetlepels olijfolie bij. Zet 10 à 15 minuten onafgedekt in de oven op 200°C, of tot de pompoenblokjes beetgaar zijn.
2. Pel de noten, plet ze grof en rooster ze kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
3. Meng de olijfolie met de rode wijnazijn, flink wat peper uit de molen en een snuifje zout.
4. Snij de eendenfilets op de velkant kruisvormig in. Leg ze 5 minuten op de velkant in een hete pan; Keer om en laat nog 2 minuten verder bakken. Hou warm onder aluminiumfolie.
5. Kook de pasta beetgaar in gezouten water met de salie. Giet af en vermeng ze met de groenten en de 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel rode wijnazijn. Verdeel over de borden. Snij de eendenfilets in plakken ne leg ze bij de pasta. Werk af met de geroosterde noten en een plukje bladpeterselie. Serveer meteen.
2. Pel de noten, plet ze grof en rooster ze kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
3. Meng de olijfolie met de rode wijnazijn, flink wat peper uit de molen en een snuifje zout.
4. Snij de eendenfilets op de velkant kruisvormig in. Leg ze 5 minuten op de velkant in een hete pan; Keer om en laat nog 2 minuten verder bakken. Hou warm onder aluminiumfolie.
5. Kook de pasta beetgaar in gezouten water met de salie. Giet af en vermeng ze met de groenten en de 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel rode wijnazijn. Verdeel over de borden. Snij de eendenfilets in plakken ne leg ze bij de pasta. Werk af met de geroosterde noten en een plukje bladpeterselie. Serveer meteen.